Spisak stvari koje treba da štikliraš da bi potpuno uživala u letu

Leto je odmor, leto je zabava, leto su boje, i leto je definitivno vreme da zasijamo punim sjajem. Da biste ovog leta bile prelepe i pre svega bezbedne, odlučila sam da napišem jedan post na temu letnja šminka sa konkretnim preporukama, kako izgleda šminke, tako i proizvoda.

Dakle, hajde da zajedno prođemo kroz spisak stvari su se našle važne ovog leta.

Uplati osiguranje

Iskreno verujem i stalno naglašavam, da nega kože mora da bude prvi prioritet, ispred svega ostalog. Leti ništa nije važnije od zaštite kože od sunca i što više čitam na ovu temu, sve mi je jasnije koliko je bitno da se ovoj temi govori. Zaštita kože od sunca je nešto što je presudno po njeno zdravlje, važna je kako zbog same nege, tako i zbog starenja kože.

Pravilna zaštita od sunca sprečava ne samo oštećenja kože, već je i prevencija za nastanak dubljih bora.

Što se tiče saveta za kupovinu, ono što su preporučili meni, mogu i ja da preporučim vama: u poslednje vreme svi jako hvale Bioderma kremu Photoderm sa zaštitom od UV zračenja.

Kažu da je sastav odličan i da jako prija koži –  probajte, pa javite da li vam prija. Ja već jesam.

blank
Priušti sebi odmor

Leto je definitivno vreme kada treba da se odmorimo od svega što je teško – kako od teške i slojevite garderobe, tako i od šminke. Sada je vreme da dozvolimo koži da diše i da uživamo u svojoj lepoti na novi način, uz mnogo manje proizvoda na licu, ali sada sa više sjaja i u intenzivnijim bojama.

Nađi savršenu kombinaciju

Što se mene tiče, ja sam je pronašla i podeliću je sa vama. Dobra letnja šminka počinje je umivanjem, dobrom hidratacijom i laganom kremom. Od podloge, dovoljno je samo da posle umivanja dobro hidriramo kožu i namažemo neki zaštitni faktor.  Za one koji nemaju problematičnu kožu, neka dopuna bi bila korektor u boji lica koji se lako prstima potapka na zonama koje su problematične, tamo gde postoji diskolorizacija ili neki drugi problem. Prstima nanosimo zato što su topli, dodatno razmekšaju proizvod i lepo ga ublendaju u kožu, pa se lakše se kontroliše nanošenje proizvoda.

 

 

Travel light

Uz malo do nimalo podloge, potrebno je dodati highliter-a koji ćemo naneti tik iznad jagodične kosti, na obode čela, vrh nosa ili usana, ali BEZ PRETERIVANJA. Leti se lice se dodatno znoji, što mu daje dodatni, prirodan sjaj i zato, kada se šminkamo, nije loša ideja da povedemo računa o količini highlight-a koju koristimo, kako za par sati ne bismo bile u Shine bright like a diamond situaciji – ali na potpuno pogrešan način. Oni koji vole rumenilo, mogu da odaberu neki od blushlighter proizvoda. Isprobajte ovu kombinaciju, nećete se pokajati.

Ne preteruj!

Na hidrirano i highlight-ovano lice može da se doda malo maskare, koju lično često i preskočim. Ono što ne preskačem je karmin u nekoj jarkoj, vibrantnijoj boji. Koralne nijanse, pink tonovi i boje maline i, uopšte, jače boje su pravi izbor za zabavne letnje dane, to je moja topla preporuka. Oni koji vole neutralnije usne, mogu da istaknu oči ajlajnerom ili maskarom. Najvažnije je da se u ukupnom zbiru ne preteruje sa šminkom, jer leto definitivno nije vreme za to. Leti jaka šminka izgleda čudno, i odskače od celokupne atmosfere i lagane garderobe koje nosimo.

 

 

Ponesi vesele boje

…Jer su leti boje svuda oko nas. Kada pogledamo prirodu ili kada pogledamo oblačenje devojaka, sve se nekako uklapa, ima smisla. Letnja šminka logično prati raspoloženje koje vlada. Ovog leta, trend su definitivno jake boje i pigmenti na očima, odnosno jako koncentrisane senke sa šljokicama i odsjajem na zlatno, srebrnkasto…. Pigmenti se obično nanose prstima direktno na kapak, ne zahtevaju neku posebnu preciznost, već se stavljaju gotovo neobavezno. Njihov sjaj i intenzitet je ono što takvom izgledu daje neki smisao i ističe oko.

 

 

Odvaži se

Leto je definitivno vreme da se osmelimo, da ispitujemo granice, igramo se sa tehnikama i pigmentima… vreme da budemo hrabri i inovativni. Kada su svi opušteniji i veseliji, to se prenosi i na nas, da eksperimentišemo, da možda isprobamo jači karmin za koji sada ima mesta jer se lice ne pretrpava ničim drugim. Takođe, leto jednostavno nije vreme za duga šminkanja i jake konture. Leto je vreme kada je svuda zabavno, ne znamo gde ćemo pre, svi izgledaju prelepo uz tamniji ten, male korekcije i pravu boju na usnama. Vreme je da probamo nove stvari, spremimo se u letu i što brže izađemo napolje,  budemo deo te zabave.

Ponesi puder, ako baš moraš

Za one sa masnom kožom, čula sam toliko dobrih stvari o Too Faced: Peach Perfect puderu, da sam jednostvno morala da ga kupim. Ispostavilo se da je divan za masniju kožu, ali i da se super ponaša i na mešovitoj, jer u sebi nema ulja i kontroliše lučenje sebuma. Moja topla preporuka.

 

blank

Što se toniranih kremi tiče, lično još uvek nisam naišla na neku koja je meni prijatna za nošenje i ne oslikava se na na telefon kada razgovaram i slično. Nekako se uvek osećam kao da imam masku na licu, ako neka od vas ima dobru preporuku – komentari su ispod i mene zanima da je čujem.

Za normalnu i suvlju kožu, od srca mogu da preporučim MAC Face and body lagani puder koji je, po mom mišljenju, mnogo bolje rešenje od tonirane kreme i super je za vruće letnje dane.

blank
Dare to go naked

Čita se iz teksta, ali evo još jednom: ja definitivno mislim da je pobednički trend ovog leta – izgled bez pudera. Odmara kožu, super je i za preko dana i za uveče. Za sve one koji su preterano samokritični i vide stvari koje niko drugi ne vidi na svom licu, bez brige – i bez pudera će sve izgledati savršeno, pogotovo uveče, uz malo karmina, maskare ili ajlajnera.

Ako imaš bitnu priliku za koju je potrebno da budeš našminkana perfektno ceo dan i sve to mora da se radi slojevito, ponovo – potrebno je da se biraju svežiji tonovi i da šminka deluje sveže i nenapadno. Leti se, jednostavno, vidi više kože i potrebno je da se fokus sa lica rasporedi na celo telo, da bismo zasijale u punom sjaju.

Jedan od primera kako to treba da izgleda.

 

 

Pišite mi, pišem vam.

Bonus savet

Preporuka za ovo leto su i blot papirići (blotting paper) za lice. Njima može da se potapka višak masnoće sa lica, a da šminka ispod ostane savršena. Na ovaj način možemo da uklanimo višak sjaja bez dodadavanja još šminke i proizvoda. Koliko ja znam, ove papiriće imaju NYX i Art Deco.