Započni karijeru uspešnog šminkera

uz pomoć jedinstvenog koncepta učenja.

Pogledaj video ispod, u njemu ćeš naći sve informacije o samoj akademiji za šminkere, šta ćeš naučiti i šta je važno da odmah nakon edukacije započneš karijeru uspešnog šminkera.

Koliko zarađuje profesionalni šminker?

Iako vlada ubeđenje da je šminkanje sezonski posao istina je da posla za šminkere ima tokom cele godine. U zavisnosti od tvojih ambicija i želja možeš se opredeliti za šminkanje za svečane prilike, ali takođe i da budeš šminker na setu tj. da radiš reklame, spotove, serije, predstave ili filmove.

Profesionalni i kvalitetni šminkeri koji se bave šminkanjem za svečane prilike za jedan vikend mogu zaraditi i preko 1000€. Šminkanje za reklamu ili fotografisanje može se naplatiti od 150€ pa naviše po danu, dok se honorari za šminkere početnike na filmskom setu kreću od 500€ na mesečnom nivou, ali su za iskusne scenske maskere  honorari znatno veći.

Pored dobre zarade, glavni benefit ovog posla je to što možeš da organizuješ svoje radno i slobodno vreme.

Na akademiji za šminkere naučićeš da:

Zašto da učiš baš od mene, a ne sa Instagrama ili YouTube-a?

Videi na Instagramu ili YouTube-u su napravljeni tako da ne daju odgovore na sva pitanja. Ne objašnjavaju do detalja zašto se nešto radi i kako se radi, već se samo pokazuje kako to izgleda. Znanje koje dobiješ tako nije struktuirano i moraćeš da pogledaš na stotine sati materijala da bi shvatila zašto se nešto radi baš tako.

Dok na mojoj akademiji prolazimo sve korake od početka do kraja šminkanja sa jako preciznim instrukcijama kako, zašto, sa čim i na koji način da dođeš do željenog rezultata. Takođe delim sa tobom male tajne koje mnogi šminkeri skrivaju, a koje će ti pomoći da brže napreduješ i savladaš sve tehnike koje su ti neophodne da samostalno počneš da se baviš ovim poslim ili da trenutno znanje podigneš na još viši nivo.

0 +
Godina iskustva
0 +
Zadovoljnih klijenata
0 +
Godina edukacija
0 +
Polaznika

ISKUSTVO

Moju akademiju šminkanja je prošlo na stotine polaznika. Mnogi od njih danas rade na snimanjima reklama, serija, filmova, televiziji, a neki su i u pozorištu. Dosta njih je nakon moje obuke otvorilo sopstvene salone gde rade šminku za svečane prilike, a nekolicina njih se odlučilo da svoju karijeru šminkera razvija u inostranstvu.

PREČICA DO USPEHA

Umesto da ideš dužim i težim putem i da praviš sve one početničke greške koje sam i sama pravila, zato što nisam imala koga da pitam ti ne moraš. Meni su bile potrebne godine da bih bila tu gde sam danas, a na kursu te učim svim prečicama i trikovima u šminkanju koje bih volela da je meni neko rekao na početku.

PERSONALIZOVANO MENTORSTVO

Tu sam da lično odgovorim na sva tvoja pitanja na času ili konsultacijama koje ćemo imati između časova, ali možeš da računaš na mene i nakon obuke. Takav odnos sam razvila sa polaznicima svih mojih obuka, koji se uvek prvo meni obrate kada im treba savet ili pomoć u daljem radu.

Utisci polaznika

Kako funkcioniše šminkerska akademija

12 Nedelja

Edukacija traje 12 nedelja. Ovo je optimalno vreme da prođemo sve teme i tehnike kako bi nakon obuke mogla da kreneš sa samostalnim radom na pravim klijentima i da počneš da zarađuješ od šminkanja.

Jednom nedeljno

Časovi su jednom nedeljno uvek istog dana i u isto vreme da bi mogla unapred da se organizuješ sa svojim privatnim obavezama. Jedan čas traje 4 do 5 sati u zavisnosti kojom temom tj. tehnikom se bavimo, ali i tempa rada polaznika.

Rad u grupi

Edukacija se odvija u malim grupama do 8 polaznika i svaki polaznik ima svoje radno mesto, obezbeđenu šminku tokom rada u studiju, kao i odštampanu skriptu koja prati ceo plan i program obuke. Rad u grupi je dobar, jer mnoga pitanja kojih se možda ti ne bi setila, setiće se da pita neko iz grupe. Stvorićeš nove kontakte i poznanstva kroz zabavnu i prijatnu atmosferu.

Praktični rad

Praktični rad je drugi deo časa gde odmah imaš priliku da tehniku koju sam predstavila isprobaš, provežbaš i prilagodiš svom modelu. Ovaj deo časa je jako važan jer tokom njega stvaraš osećaj za rad, četkice i pristup klijentu tokom šminkanja, a ako negde zapne tu sam ja i moje koleginice Jelena i Ivana da ti pomognemo.

Demonstracija

Prvi deo časa je predavanje tj. uživo demonstracija određene tehnike šminke gde do najsitnijih detalja objašavam od toga kako radim pripremu kože, šminkanje očiju, blendanje senki, koje četkice se za šta koristim, pa sve do odabira boje i teksture pudera, pravilnog senčenja lica i fiksiranja šminke. Uvek radimo kompletnu šminku od početka do kraja sa svim trikovima i savetima koje je potrebno da saznaš.

Komunikacija između časova

Sa svim polaznicima između časova imam konstantnu komunikaciju. Ono što je jednom provežbano na samom času mora da se ponovi i samostalno. Tvoj zadatak je da tehniku koju smo učili na poslednjem času uradiš samostalno kod kuće na drugarici, sestri, mami, tetki ili makar na sebi i da mi pošalješ fotografije tog rada radi dobijanja dodatnih korekcija i smernica, a koje će ti pomoći u daljem napretku.

Samo neke od tehnika koje učimo

Na šminkerskoj akademiji naučićeš sve trikove i tajne ovog posla koji će ti pomoći da započneš karijeru profesionalnog šminkera.

Štediš vreme

Uz ovu edukaciju ćeš uštedeti mnogo vremena jer da bih ja sve ovo naučila trebale su mi godine istraživanja i testiranja, a tebi je sada sve to dostupno na jednom mestu. Gde bih ja bila sada da sam imala ovako nešto pre 15 godina.

Štediš novac

Na svakom času dobijaš spisak korišćenih proizvoda i četkica kako bi što lakše rekreirala određeni look. Pored toga dobijaš preporuke proizvoda različitog cenovnog ranga, a za koje garantujem da rade odličan posao, a sve u cilju da ne baciš nijedan dinar na nepotrebnu i nekvalitetnu šminku. Saveti koje ćeš dobiti će ti pomoći da naučiš u koje proizvode vredi uložiti novac.

Štediš živce

Naučiću te kako da komuniciraš i sa nezgodnim klijentima, kako da formiraš cenu, kako da naplatiš svoj rad onoliko koliko vredi, kako da objasniš zašto je šminkanje na adresi skuplje, ali i kada i kako da odbiješ klijenta. Greške koje sam pravila na početku karijere ne moraš i ti da napraviš.

Najčešća pitanja

Časovi su prilagođeni i onima koji se prvi put susreću sa šminkom, ali i polaznicima koji već imaju neko iskustvo u šminkanju ili su završili neki od kurseva u drugim školama ali nisu zadovoljni stečenim znanjem i žele da nauče više. Na prvim časovima se bavimo nekim osnovim stvarima kao što su pribor i alat za rad, održavanje higijene istog, komunikacijom sa klijentom itd, a kako napredujemo tako prelazimo na učenje najtraženijih i najatraktivnijih stilova šminkanja koje klijenti traže.

U samom studiju je obezbeđena kompletna šminka za rad. Ukoliko nemaš ništa od pribora i šminke već na prvom času ćeš dobiti kompletnu listu pribora i proizvoda neophodnih za vežbanje između časova, a koji će ti koristiti i kasnije za rad sa klijentima. Sve navedene proizvode i sama koristim u svom radu. U zavisnosti od toga da li već imaš nešto od šminke ili ne početno ulaganje može da varira između 200 i 500 eura. Uvek gledam da dam preporuku i povoljnijih proizvoda ali i onih nešto skupljih, da bi svako mogao da prilagodi svom budžetu. Za vežbanje kod kuće uvek preporučujem da iskoristiš i šminku koju imaš.

Jedan čas traje 4 do 5 sati u zavisnosti kojom temom tj. tehnikom se bavimo. Prvi deo časa je moje predavanje i uživo demonstracija kompletne šminke od pripreme kože, šminkanja očiju, blendanje senki, koje četkice se za šta koriste, pa sve do odabira boje i teksture pudera, pravilnog senčenja lica i fiksiranja šminke. Drugi deo časa je praktični rad gde odmah imaš priliku da istu tehniku isprobaš, provežbaš i prilagodiš svom modelu. Tokom vežbanja na času pored mene tu su i moje koleginice Jelena i Ivana i sve tri smo tu da odgovorimo na tvoja pitanja i pomognemo u radu.

Na samim časovima ne moraš da brineš za modela, jer se polaznici dele u dve grupe i rade jedni na drugima. Grupe su male i maksimalan broj polaznika je osam. Ovaj pristup je odličan, jer svakog časa radiš na drugačijem tipu kožerazličitim oblicima očiju i lica i samim tim ćeš bolje naučiti da šminku prilagodiš svom klijentu i da ne radiš po šablonu. Dobro je što češ i ti biti model kolegi na edukaciji što će ti pomoći da spoznaš kako se klijenti osećaju u šminkerskoj stolici i šta je njima bitno. Što se tiče vežbanja između časova savet je da to radiš na drugarici, sestri, mami ili makar na sebi ako nemaš na kome.

Ovaj razmak od sedam dana između časova je krucijalan i mnogo će ti značiti. Imaćeš vremena da ti se slegnu sve informacije. Takođe da ćeš imati vremena i da provežbaš određenu tehniku sama kod kuće barem jednom ako ne i više puta. A slanjem svojih radova ćeš od mene dobijati korekcije i smernice da već naredni put znaš šta treba da ispraviš i obratiš pažnju. I sve ovo samo da bi što bolje i lakše napredovala i savladala različite tehnike šminkanja.

Subota i nedelja su nama, profesionalnim šminkerima, dani kada smo posvećeni našim klijentima, mladama, kumama, sestrama, mamama i svim ostalim kojima je potrebna šminka za neku svečanu priliku. Zbog toga vikendom počinjemo sa šminkanjem i u 6 ujutro i za ta dva dana možemo našminkati i po 20+ žena. Nakon toga ne ostaje puno energije i fokusa za držanje edukacije. Iz ovog razloga moje edukacije se održavaju radnim danom, jer tada mogu da se posvetim u potpunosti tebi i ostalim polaznicima.

Da. Na poslednjem času imamo polaganje. Na njemu ćeš šminkati svog modela i predstaviti jednu od tehnika koju si naučila na obuci. Tehniku šminkanja biraš samostalno ili se možeš konsultovati sa mnom. Nakon uspešnog polaganja dobijaš sertifikat na engleskom jeziku i tvoj finalni rad fotografišemo. To će biti prve profesionalne fotografije za tvoj portfolio i početak bavljenja ovim divnim poslom.

Kurs profesionalnog šminkanja se održava u Beogradu u mom studiju koji je posebno opremljen za ovaj vid edukacije. Studio se nalazi u blizini Sava Centra i jako je dobro povezan sa svim delovima grada, a mnogi međugradski autobusi staju baš na stanici blizu studija.

Ništa ne brini. Ukoliko propsutiš jedan ili dva časa uradićemo nadoknadu tih časova bez dodatnih troškova, a za termin se dogovaramo. Svakako sve časove ćeš dobiti i snimljene, pa ćeš moći da ih pogledaš kada god to tebi odgovara.

BONUS

Prijavom za šminkersku akademiju besplatno dobijaš pristup i mom Online Akademiji Šminkanja

Online Akademija Šminkanja će ti mnogo značiti tokom vežbanja između časova, jer ćeš u formi video lekcija moći veoma lako da se podsetiš svih koraka, četkica, proizvoda i svega onoga što je bitno kako bi što bolje savladala lekciju

Kroz online časove ćeš videti kako ista tehnika može da se prilagodi i na drugom modelu i sa različitim bojama.

Sve časove i lekcije možeš da gledaš kad god tebi odgovara, a pristup online časovima ćeš imati čak i nakon završene akademije.

Ovakav pristup i vid edukacije ne postoji nigde na tržištu i ovo je samo jedan od razloga zbog čega mnogi biraju moje obuke.

Koliko je važna podrška tokom učenja isto toliko je bitna i ona nakon završene obuke. 

Zbog toga dobijaš pristup zatvorenoj Facebook grupi gde uvek možeš da se obratiš za pomoć, smernicu ili savet. 

U grupi ćeš naći mnoge odgovore na pitanja vezana za šminku, proizvode, opreme za salon i mnoge druge.

Pored toga pronaći ćeš i dosta dodatnog ekskluzivnog video materijala, a povremeno oraganizujem i live druženja u samoj grupi.

To je prava mala riznica znanja skupljenih na jednom mestu.

Da bih ti olakšala ulazak u svet profesionalnog šminkanja ostvarila sam saradnju sa mnogim brendovima koje lično volim i koristim u svom radu. 

U dogovoru sa njima sam ti obezbedila popuste koji se kreću od 5% pa sve do 30% na šminku ili alat za šminkanje iz njihovog asortimana.

Popuste ostvaruješ sa svojim sertifikatom o položenoj Akademiji šminkanja koji dobijaš na polaganju.

Cilj moje akademije šminkanja je da nakon nje postaneš uspešan profesionalni šminker.

Ja sam dostupna mojim polaznicima za sva pitanja i nakon završene obuke, jer koga prvo da pitaju nego mene.

Zbog toga i imamo zatvorenu Facebook grupu i redovna live druženja u istoj.

Takođe ne mali broj puta me bivši polaznici kontaktiraju direktno preko Instagrama ili drugih društvenih mreža kada im zatreba pomoć ili savet oko nečega.

Najbolje polaznike tj. one koji se istaknu na akademiji šminkanja što se tiče svog rada, truda i zalaganja na časovima i van njih očekuje mogućnost da svoje stečeno znanje i veštine počnu da primenjuju kao moje nove kolege u Makeover studiju.

Tako su i moje sadašnje koleginice, Jelena i Ivana, počele i evo već 5 godina radimo i uživamo zajedno.

Utorak
05. septembar 2023.
u 16h

Regularna cena: 1.500€

Cena za prijave do kraja novembra: 1.200€

Cena za isplatu u celosti: 1.300€

Cena na rate: 1.500€

Imaš dodatna pitanja?

Garancija zadovoljstva

Moje obuke prošlo je na stotine devojaka, i taj broj konstantno raste. Toliko sam sigurna u ovo što radim i znanje koje delim da sam spremna da ti refundiram kompletan iznos koji si uplatila ukoliko na kraju akademije smatraš da nisi ništa naučila i da je tvoje znanje o šminkanju na istom nivou kao i pre njega. Jedini uslov je da si prisustvovala svim časovima i uradila domaće zadatke tj. provežbala tehnike sa časova na modelu.

Uživo Akademija Šminkanja | Milena Stević 2022 © Sva prava zadržana

Prijavi se i sve informacije ti stižu na email

Zakaži konsultacije sa mnom!

Zanima te više o samom kursu?

Upiši svoje podatke i pozvaću te u najkraćem mogućem roku.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao korisničko iskustvo. Korišćenjem ovog sajta pristaješ na upotrebu kolačića.